BEN JIJ 13 JAAR OF OUDER?

Ja Nee

Heb je toestemming van je ouders om Mentos.be te bezoeken?

Ja

Mentos Geschiedenis

Wie heeft de frisse wereld van Mentos tot leven gebracht? Scroll naar beneden voor het succesverhaal van Mentos!

2015

2015

MENTOS CHOCO

MENTOS CHOCO

Mentos Choco, de nieuwe caramel chocolade ervaring! De onweerstaanbare caramel met melkchocolade en witte chocolade. 

2007

2007

SEPTEMBER 2007: WERELDRECORD 850 SPUITENDE MENTOS FONTEINEN IN BREDA

WERELDRECORD 850 SPUITENDE MENTOS FONTEINEN IN BREDA

In september 2007 organiseert Mentos een actie om een nieuw wereld record Mentos fonteinen te vestigen samen met de Eepybirds. De Eepybirds zijn de ontdekkers van de Mentos-cola fonteinen. Met 850 deelnemers en even zoveel spuitende colaflessen is een nieuw wereldrecord binnengehaald. Iedere deelnemer stopte vier Mentos-snoepjes in een colafles. Door de fysische reactie ontstonden honderden spuitende schuimfonteinen van vier tot vijf meter hoogte. Het ludieke record is bijgeschreven in het World Guinnes Book of Records. 

2006

2006

MENTOS VEROVERT DE WERELD MET MENTOS KAUWGUM

MENTOS VEROVERT DE WERELD MET MENTOS KAUWGUM

Mentos innoveert de gehele kauwgumcategorie. De introductie van ronde Mentos kauwgum wordt zeer goed onthaald. Hoogwaardige kauwgum met de verrassend lang verfrissende smaak in doordrukstrip én in bottles. Bottles zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, medium bottles om mee te nemen en grote bottles voor op een vaste plek zoals op kantoor, thuis of in de auto.

2001

2001

MENTOS EN PERFETTI VAN MELLE

MENTOS EN PERFETTI VAN MELLE

Het jaar 2001 was een bijzonder jaar voor Mentos. Een jarenlange vriendschap van de familie van Melle met de Italiaanse snoep- en bonbonfabrikant Perffetti bloeit uit tot een samenwerkingsverband.

1990

1990

MENTOS THE FRESHMAKERS

MENTOS THE FRESHMAKERS

Mentos the Freshmaker werd de nieuwe reclamecampagne. Na de introductie groeiden de Mentos verkopen sky high.

1976

1976

DE EERSTE TV COMMERCIAL

DE EERSTE TV COMMERCIAL

Mentos maakt zijn TV debuut met een frisse Mentos commercial.

1973

1973

NIEUWE SMAKEN

NIEUWE SMAKEN

Terwijl de originele Mentos zelfs de smaakpapillen van de koning van Nepal verovert, worden er nieuwe smaken geïntroduceerd in Amerika: kaneel en spearmint. Ondertussen geniet Europa het meeste van de fruitsmaken.

1960

1960

THE SIXTIES!

THE SIXTIES!

Een evolutie van mode, seks, muziek en ... Mentos. De eerste Mentos in een rol bereikt consumenten wereldwijd!

1952

1952

MENTOS GOES GLOBAL

MENTOS GOES GLOBAL

Kort na de Tweede Wereldoorlog verhuisde de Mentosfabriek naar Rotterdam. Orders uit Frankrijk, Duitsland en Engeland stroomden binnen en de unieke Mentos mint verspreidde zich razendsnel over de hele wereld.

1932

1932

MENTOS BECOMES A REALITY

HET BEGIN

De familie van Melle reist al vanaf halverwege de 18de eeuw de hele wereld af op zoek naar recepten voor vernieuwend snoepgoed, van de 'fijnst gevulde melkbonbon' tot 'de zuiverste vruchtendrops'. Hét grote moment breekt aan als de broers Izaak en Pierre van Melle naar Polen reizen vanwege geruchten over een zachte fruitcaramel. Pierre kwam op het idee om daarvan een pepermuntvariant te maken en bingo: het Mentos snoepje is geboren

...

"There's nothing like a Mentos kiss! Met een variëteit aan innovatieve producten is er altijd een product voor jou om de kus van je leven te ervaren!"

Deel met vrienden